Heb je een vraag?
Bekijk de veelgestelde vragen of jouw vraag al eens eerder is gesteld. Heb je een nieuwe vraag, neem dan gerust contact met ons op! Wij doen ons best om je zo snel mogelijk te helpen.
Vragen over het Nationale 50Plus Panel
Kan iedereen deelnemen aan het Nationale 50Plus Panel?
Iedereen van 50 jaar en ouder mag deelnemen aan het Nationale 50plus Panel.
Waarom moet ik mij juist bij het Nationale 50Plus Panel inschrijven?
We geven het toe: er zijn best veel panels in Nederland waar je lid van kan worden. Maar.. het ene panel is het andere niet. Het Nationale 50Plus Panel vraagt echt alleen om jouw mening zonder dat we je iets proberen te verkopen. Ben je de 50 gepasseerd en vind je dat men wel wat vaker naar je zou mogen luisteren? Denk je weleens: ‘Als ik het voor het zeggen had, dan…?’ Vind je het leuk om mee te denken over allerlei onderwerpen zoals reizen, politiek, social media, financiën en (mantel)zorg? Meld je dan aan voor het Nationale 50Plus Panel!
Wat krijg ik ervoor terug?
Natuurlijk maak je kans op leuke beloningen, zoals een cadeaubon of product. Daarnaast proberen we bij zoveel mogelijk onderzoeken de samenvatting van de resultaten met je te delen. Dat is helaas niet altijd mogelijk, omdat de uitkomsten soms nog geheim zijn of moeten blijven.
Wat wordt er van mij verwacht?
Aangezien we jouw antwoorden serieus nemen, vinden we het belangrijk dat jij onze vragen ook serieus neemt. Alleen dan kunnen we organisaties helpen om producten en diensten aan te bieden die goed passen bij wat klanten willen en nodig hebben.
Hoe vaak moet ik iets doen?
We benaderen je maximaal een paar keer per jaar om mee te doen aan een onderzoek. Uiteraard ben je niet verplicht deel te nemen.
Hoe lang moet ik in het panel blijven?
We hebben natuurlijk het liefst dat je zo lang mogelijk in ons panel blijft, maar je kunt je op ieder moment uitschrijven. Dit kan door rechtsboven op website in te loggen met jouw eigen gegevens. Lukt dit niet? Stuur ons dan een e-mail naar onderzoek@nationale50pluspanel.nl met de wens om je uit te schrijven.
Wat is de relatie tussen het Nationale 50Plus Panel en Ruigrok?
Het Nationale 50Plus Panel wordt beheerd door marktonderzoeksbureau Ruigrok. Ruigrok is aangesloten bij branche organisaties MOA (MarktOnderzoekAssociatie) en ESOMAR lid. Ruigrok is ook ISO gecertificeerd, ISO 20252 voor marktonderzoek, ISO 27001 voor gegevensbeveiliging en ISO 27701 voor privacymanagement.
Vragen over privacy
Krijg ik e-mails van derden?
Nee, absoluut niet. Als deelnemer van het Nationale 50Plus Panel krijg je alleen uitnodigingen voor onderzoeken vanuit het panel. Je contactgegevens lenen, verhuren of verkopen we niet aan andere organisaties. Je zult dus nooit aanbiedingen ontvangen van derden via het Nationale 50Plus Panel.
Wat gebeurt er met mijn gegevens?
Het Nationale 50Plus Panel behandelt al je gegevens vertrouwelijk en verwerkt ze anoniem. Wij gebruiken je gegevens nooit voor marketingdoeleinden: ze zijn in beheer bij ons en worden niet overgedragen aan derden. We koppelen de resultaten van onderzoek nooit aan je persoonsgegevens; wel kunnen we een relatie leggen met algemene gegevens als je leeftijd, geslacht en opleiding. Het Nationale 50Plus Panel wordt beheerd door marktonderzoeksbureau Ruigrok NetPanel. Ruigrok is aangesloten bij de MarktOnderzoekAssociatie (MOA) en ESOMAR. Bovendien is Ruigrok ISO gecertificeerd (ISO 20252 voor marktonderzoek, ISO 27001 voor gegevens beveiliging en ISO 27701 voor privacy management). Als lid van de MOA houden wij ons bij het uitvoeren van een marktonderzoek aan de internationale code voor het marktonderzoek, die is opgesteld door de Europese Vereniging voor Marktonderzoek ESOMAR in samenwerking met de Internationale Kamer van Koophandel (ICC) en aan de gedragscode over de bescherming van de privacy. De internationale code voor het marktonderzoek regelt de ethische en zakelijke basisprincipes van de uitvoering van markt- en opinieonderzoek zoals de rechten en de waarborg van de anonimiteit van de deelnemers, de beroepsmatige verantwoordelijkheid van de onderzoeker en de wederzijdse rechten en verantwoordelijkheden van onderzoekers en opdrachtgevers. Op deze site en op die van Ruigrok is het Privacy Statement opgenomen. In het kort komt het erop neer dat wij jouw gegevens uitsluitend gebruiken voor onderzoek. We zullen jouw gegevens nooit gebruiken om je iets te verkopen of ongevraagd toe te sturen. Jouw gegevens worden nooit doorgegeven aan derden en worden anoniem verwerkt en gerapporteerd aan onze opdrachtgevers.
Waarom hebben jullie mijn e-mailadres nodig?
We gebruiken jouw e-mailadres alleen voor onderzoeksdoeleinden. Dat houdt in dat we jouw e-mailadres alleen gebruiken voor het uitnodigen voor een onderzoek en het versturen van de het Nationale 50Plus Panel nieuwsbrief.
Waarom hebben jullie mijn adres nodig?
Jouw adres hebben we nodig om eventueel gewonnen prijzen naartoe te sturen. Als je deze informatie niet met ons wilt delen, is dat geen probleem.
Waar is het invullen van de kennismakingsvragenlijst voor nodig?
Bij het inschrijven voor het panel stellen we je een aantal vragen om je wat beter te leren kennen. We zijn soms namelijk op zoek naar mensen met een bepaald profiel, bijvoorbeeld ouderen of juist alleen mannen of vrouwen. Op basis van jouw antwoorden kunnen we bepalen in welk profiel je past. Op deze manier krijg je alleen onderzoeken die voor jou relevant zijn.
Vragen over onderzoeken
Hoe vaak kan ik deelnemen?
Je kan aan ieder onderzoek waarvoor je uitgenodigd wordt deelnemen. We proberen je 4 tot 6 keer per jaar uit te nodigen voor een onderzoek.
Hoe weet ik dat er een onderzoek is waaraan ik kan deelnemen?
Je ontvangt een e-mail waarin je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek. In de e-mail staat een persoonlijke link waarmee je direct naar de vragenlijst kunt gaan.
Hoe lang ben ik bezig met het invullen van een onderzoek?
De lengte van de onderzoeken kan per keer verschillen. Gemiddeld duurt het invullen van een online vragenlijst 5 tot 10 minuten. Soms kost het je wat minder tijd en soms wat meer. We geven altijd vooraf aan hoeveel tijd het ongeveer kost om een vragenlijst in te vullen.
Wat gebeurt er met mijn antwoorden?
Alle antwoorden op de vragenlijsten, die van jou en andere deelnemers, voegen we samen. Deze gaan we analyseren: we tellen de antwoorden op, rekenen percentages uit, kijken of bepaalde groepen ergens anders of juist hetzelfde over denken, lezen de antwoorden op de open vragen door, et cetera. Hier zijn we meestal één tot twee weken mee bezig. We schrijven dan een rapportage met conclusies en adviezen. Op de website proberen we van zoveel mogelijk onderzoeken de samenvatting van de resultaten met je te delen. Dat is helaas niet altijd mogelijk, omdat de uitkomsten soms nog geheim zijn of moeten blijven.
Wat als ik onderzoek niet leuk vind?
We proberen om de onderzoeken zo leuk en afwisselend mogelijk voor je te maken. Het kan natuurlijk gebeuren dat je een onderzoek of onderwerp een keer wat minder leuk vindt. Laat dit dan vooral aan ons weten! Bij elk onderzoek vragen we wat je vond van het onderzoek met enkele evaluatievragen. Maar je kunt ons dit ook laten weten door een e-mail te sturen naar onderzoek@nationale50pluspanel.nl. Vermeld hierbij wat je minder leuk vond aan het onderzoek en breng ons op de hoogte van een onderwerp waar jij wel graag je mening over geeft.
Ik krijg een foutmelding, of bepaalde onderdelen worden niet (goed) getoond
De vragenlijsten van het Nationale 50Plus Panel ondersteunen de meest gebruikte browsers zoals Chrome, Safari, Edge en Firefox. Je kunt het beste gebruik maken van één van deze browsers bij het beantwoorden van de vragenlijsten. Als je toch problemen ervaart, wil je het dan via het contactformulier melden. Vermeld a.u.b. het apparaat waarop je de vragenlijst probeert in te vullen (bijvoorbeeld Android smartphone, iPad, laptop), besturingssysteem, browser en vertel wat het probleem is waar je tegenaan loopt. Dan gaan wij het oplossen.
Ik heb geen enkele uitnodiging ontvangen voor een deelname aan een onderzoek
Controleer of je onderzoek@nationale50pluspanel.nl hebt opgenomen in je adresboek en/of op je 'white list' hebt geplaatst zodat de uitnodigingen niet in de map met ongewenste mail terechtkomen.